Milanović: U slučaju sukoba u Ukrajini povlačimo Hrvatske vojnike

Srna
Foto: Agencije

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da je situacija na ukrajinsko-ruskoj granici ozbiljna kriza iza koje prvenstveno stoji dinamika američke unutrašnje politike, te da će u slučaju sukoba biti povučen i posljednji hrvatski vojnik.

On je ocijenio i da Ukrajini nije mjesto u NATO-u, te da je EU podstakla državni udar u toj zemlji kojim je 2014. godine zbačen proruski predsjednik Viktor Janukovič. 

Prema Milanovićevom mišljenju, ta kriza, nema veze ni sa Ukrajinom ni sa Rusijom, nego sa dinamikom američke unutrašnje politike Džozefa Bajdena i njegove administracije- 

On je dodao da kod američke Vlade u pitanjima međunarodne bezbjednosti vidi nekonzistentnost i opasno ponašanje, prenose mediji. 

"Ovi događaji se dešavaju u predsoblju Moskve, glavnog grada Rusije. Aranžman koji će voditi računa o bezbjednosnim interesima Rusije se i te kako mora naći i naći će se. Načini i modaliteti postoje da se Ukrajina sačuva kao čitava država ili barem 99 odsto i da joj se ekonomski pomogne", smatra Milanović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana