Милановић шведског европарламентарца назвао фашистом

Танјуг
Foto: Tanjug

ЗАГРЕБ - Хрватски предсједник Зоран Милановић оштро је данас одговорио на пријетње шведског европосланика Чарли Вајмерса, да вето може бити обостран, назвао га "затуацаним исламофобом" и фашистом" и поручио да "може да носи те прљаве паре".

Вајмерс је, наиме, након Милановићевог инсистирања да Хрватска треба да блокира улазак Шведске и Финске у НАТО, док БиХ не промјени Изборни закон, поручио на Твитеру да вета могу бити двосмјерна и да две земље у европски буџет уплаћују милијарде, а Хрватска из њега прима милијарде.

"Исто важи и за Next GenerationEU, као и друге фондове...", написао је шведски европосланик.

"То је фашиста, задњи олош, нека носи те прљаве новце. Он ће да пријети Хрватској", рекао је Милановић данас у Забоку, где је присуствовао Дану Града.

Додао је да је Турска та која се слуша и да Хрватске нема јер је, како је навео, представљају "бедне бубе". Подсетио је да су за Хрватску гинули младићи из БиХ и упитао да ли то значи да им сада треба окренути леђа.

"Да ли је то католички", упитао је шеф хрватске државе у разговору с новинарима, који је загребачка Н1 тв. преносила уживо. Оцијенио је да је Хрватска у ситуацији у каквој никада није била и да би амбасадор Хрватске у НАТО по свему требало да буде неутралан по питању чланства Шведске и Финске.

"Не буде ли, ок, нећу га ја прогањати. Он иде у пензију, али он има супругу која је исто амбасадор, а која је млађа од мене. Не смије се никоме замјерити. Шта ће направити Марио Нобило? Нешто ће направити. То ће свакако доћи у парламент", казао је Милановић.

"Фућкаш њих и њихов новац, то су оцјене", рекао је Милановић о претњи шведског европарламентарца да могу уложити вето у новац коју Хрватска добија из ЕУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана