Milanović švedskog evroparlamentarca nazvao fašistom

Tanjug
Foto: Tanjug

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović oštro je danas odgovorio na prijetnje švedskog evroposlanika Čarli Vajmersa, da veto može biti obostran, nazvao ga "zatuacanim islamofobom" i fašistom" i poručio da "može da nosi te prljave pare".

Vajmers je, naime, nakon Milanovićevog insistiranja da Hrvatska treba da blokira ulazak Švedske i Finske u NATO, dok BiH ne promjeni Izborni zakon, poručio na Tviteru da veta mogu biti dvosmjerna i da dve zemlje u evropski budžet uplaćuju milijarde, a Hrvatska iz njega prima milijarde.

"Isto važi i za Next GenerationEU, kao i druge fondove...", napisao je švedski evroposlanik.

"To je fašista, zadnji ološ, neka nosi te prljave novce. On će da prijeti Hrvatskoj", rekao je Milanović danas u Zaboku, gde je prisustvovao Danu Grada.

Dodao je da je Turska ta koja se sluša i da Hrvatske nema jer je, kako je naveo, predstavljaju "bedne bube". Podsetio je da su za Hrvatsku ginuli mladići iz BiH i upitao da li to znači da im sada treba okrenuti leđa.

"Da li je to katolički", upitao je šef hrvatske države u razgovoru s novinarima, koji je zagrebačka N1 tv. prenosila uživo. Ocijenio je da je Hrvatska u situaciji u kakvoj nikada nije bila i da bi ambasador Hrvatske u NATO po svemu trebalo da bude neutralan po pitanju članstva Švedske i Finske.

"Ne bude li, ok, neću ga ja proganjati. On ide u penziju, ali on ima suprugu koja je isto ambasador, a koja je mlađa od mene. Ne smije se nikome zamjeriti. Šta će napraviti Mario Nobilo? Nešto će napraviti. To će svakako doći u parlament", kazao je Milanović.

"Fućkaš njih i njihov novac, to su ocjene", rekao je Milanović o pretnji švedskog evroparlamentarca da mogu uložiti veto u novac koju Hrvatska dobija iz EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana