Милановић: Словенији немам шта да замјерим, проблем је са БиХ

Танјуг
Милановић: Словенији немам шта да замјерим, проблем је са БиХ

ЗАГРЕБ - Појачане полицијске контроле које је на граници са Хрватском увела словеначка полиција, коментарисао је данас предсједник Хрватске Зоран Милановић, рекавши да Љубљани нема шта да замјери и да би исто и урадио и званични Загреб, те да је проблем начин на који контролу спроводи БиХ.

- Прошло је осам година од великог мигрантског таласа, мој став и приступ тада свима је познат и ја бих га поновио. Сада се то почиње злоупотребљавати и проблем је у начину на који, прије свега БиХ, то ради и спроводи. Словенцима немам шта да замјерим, то би и ми направили вјероватно - рекао је Милановић, пренијели су хрватски медији.

Милановић је рекао да хрватска полиција ради шта може.

-Више од тога не може и не смије. И тако је стално критикују да прекорачује овлашћења, ја мислим да то не раде. Чувају државну границу. А сада видимо да нема Европе без граница, постоји Европа без граничних контрола па се онда опет уведу. Граница није шала... - рекао је Милановић.

Он сматра да Словенија то ради због властите, домаће јавности и додаје то разумије, али, према његовим ријечима, постоје и другачија рјешења за проблем миграната који долазе из БиХ, а то је, како је рекао, што брже интегрисање БиХ у ЕУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана