Milanović: Sloveniji nemam šta da zamjerim, problem je sa BiH

Tanjug
Milanović: Sloveniji nemam šta da zamjerim, problem je sa BiH

ZAGREB - Pojačane policijske kontrole koje je na granici sa Hrvatskom uvela slovenačka policija, komentarisao je danas predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, rekavši da Ljubljani nema šta da zamjeri i da bi isto i uradio i zvanični Zagreb, te da je problem način na koji kontrolu sprovodi BiH.

- Prošlo je osam godina od velikog migrantskog talasa, moj stav i pristup tada svima je poznat i ja bih ga ponovio. Sada se to počinje zloupotrebljavati i problem je u načinu na koji, prije svega BiH, to radi i sprovodi. Slovencima nemam šta da zamjerim, to bi i mi napravili vjerovatno - rekao je Milanović, prenijeli su hrvatski mediji.

Milanović je rekao da hrvatska policija radi šta može.

-Više od toga ne može i ne smije. I tako je stalno kritikuju da prekoračuje ovlašćenja, ja mislim da to ne rade. Čuvaju državnu granicu. A sada vidimo da nema Evrope bez granica, postoji Evropa bez graničnih kontrola pa se onda opet uvedu. Granica nije šala... - rekao je Milanović.

On smatra da Slovenija to radi zbog vlastite, domaće javnosti i dodaje to razumije, ali, prema njegovim riječima, postoje i drugačija rješenja za problem migranata koji dolaze iz BiH, a to je, kako je rekao, što brže integrisanje BiH u EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana