Милановић: Словенија најбољи хрватски сусјед

Танјуг
Foto: 24сата

ЗАГРЕБ- Загреб и Љубљана имају континуитет одличних односа, оцијенио је данас хрватски предсједник Зоран Милановић и истакао да је Словенија у том смислу најбољи хрватски сусјед.

"И ми вама, то је важно. И било би сјајно да такве односе имамо с осталим сусједима, нажалост, немамо и не знам хоћемо ли их ускоро имати", рекао је Милановић новинарима након сусрета са Пахором

Пахор је констатовао да није случајност што је за посљедњу службену посјету иностранству на крају свог мандата изабрао Хрватску.

"Њој сам, од свих четири суседа посвећивао највећу пажњу, са суседима се морају имати добри, пријатељски односи. Не знамо каква је будућност, али сами морамо учинити све да односи буду на нивоу повјерења", рекао је Пахор.

Нагласио је, преноси Хина, важност повјерења и разумијевања која је произашла и из робне размјене вриједне 55 милијарди.

С хрватским предсједницима је, каже, имао 55 сусрета, што сматра доказом привржености. Нада се и зеленом светлу за визну либерализацију за тзв. Косово и кандидатски статус БиХ, што би, како каже, побољшало ситуацију у овом дијелу Европе.

Пахор је Хрватској честитао на успјеху везаном за приступање у шенгенски простор, али и на великој побједи хрватске фудбалске репрезентације на утакмици против Канаде и пожелио им успјех у даљем такмичењу.

Пахор је данас допутовао у дводневну посјету Хрватској на крају свог двоструког мандата шефа словеначке државе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана