Milanović: Slovenija najbolji hrvatski susjed

Tanjug
Foto: 24sata

ZAGREB- Zagreb i Ljubljana imaju kontinuitet odličnih odnosa, ocijenio je danas hrvatski predsjednik Zoran Milanović i istakao da je Slovenija u tom smislu najbolji hrvatski susjed.

"I mi vama, to je važno. I bilo bi sjajno da takve odnose imamo s ostalim susjedima, nažalost, nemamo i ne znam hoćemo li ih uskoro imati", rekao je Milanović novinarima nakon susreta sa Pahorom

Pahor je konstatovao da nije slučajnost što je za posljednju službenu posjetu inostranstvu na kraju svog mandata izabrao Hrvatsku.

"Njoj sam, od svih četiri suseda posvećivao najveću pažnju, sa susedima se moraju imati dobri, prijateljski odnosi. Ne znamo kakva je budućnost, ali sami moramo učiniti sve da odnosi budu na nivou povjerenja", rekao je Pahor.

Naglasio je, prenosi Hina, važnost povjerenja i razumijevanja koja je proizašla i iz robne razmjene vrijedne 55 milijardi.

S hrvatskim predsjednicima je, kaže, imao 55 susreta, što smatra dokazom privrženosti. Nada se i zelenom svetlu za viznu liberalizaciju za tzv. Kosovo i kandidatski status BiH, što bi, kako kaže, poboljšalo situaciju u ovom dijelu Evrope.

Pahor je Hrvatskoj čestitao na uspjehu vezanom za pristupanje u šengenski prostor, ali i na velikoj pobjedi hrvatske fudbalske reprezentacije na utakmici protiv Kanade i poželio im uspjeh u daljem takmičenju.

Pahor je danas doputovao u dvodnevnu posjetu Hrvatskoj na kraju svog dvostrukog mandata šefa slovenačke države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana