Милановић: Пленковић је заштитник корупције и послушник ЕУ

Танјуг
Foto: Аваз.ба

ЗАГРЕБ - Хрватски предсједник Зоран Милановић поново је данас оптужио премијера Андреја Пленковића да је, како наводи, заштитник корупције у Хрватској, узурпатор свих независних институција и бриселски послушник. .

“Пленковић је заштитник корупције у Хрватској, под чијом је влашћу створена најгора коруптивна хоботница у историји  хрватске државе. Нема министарства, државне фирме или јавне институције у којој се није крало, погодовало или барем варало”, навео је Милановић у видео обраћању објављеном на његовој званичној Фејсбук страници.

За Пленковића каже да је узурпатор који је окупирао готово све независне институције државе.

“Он је узурпатор који је окупирао готово све независне институције наше државе. А сада по сваку цијену жели да окупира и (Државно тужилаштво) ДОРХ, да би спријечио истраге против својих министара и најближих сарадника. Баш зато је изабрао страначког дечка Ивана Турудића за главног државног тужиоца”, навео је Милановић.

Предсједник Републике се не слаже да народ у Хрватској живи добро, како то тврди премијер Пленковић, за којег каже да је потјерао младе породице у иностранство, јер је “посла и новца било само за ХДЗ-овце и њихове пријатеље”. 

“Пленковић је бриселски послушник који се никада, али баш никада није усудио да се супродстави бирократима из Брисела, а за то је било прилике и потребе. Увијек је бринуо само о својој личној каријери и интересима. Нема машинерије која га може опрати од штете коју је у посљедњих осам година нанио Хрватској”, навео је, између осталог, Милановић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана