Milanović: Plenković je zaštitnik korupcije i poslušnik EU

Tanjug
Foto: Avaz.ba

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović ponovo je danas optužio premijera Andreja Plenkovića da je, kako navodi, zaštitnik korupcije u Hrvatskoj, uzurpator svih nezavisnih institucija i briselski poslušnik. .

“Plenković je zaštitnik korupcije u Hrvatskoj, pod čijom je vlašću stvorena najgora koruptivna hobotnica u istoriji  hrvatske države. Nema ministarstva, državne firme ili javne institucije u kojoj se nije kralo, pogodovalo ili barem varalo”, naveo je Milanović u video obraćanju objavljenom na njegovoj zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Za Plenkovića kaže da je uzurpator koji je okupirao gotovo sve nezavisne institucije države.

“On je uzurpator koji je okupirao gotovo sve nezavisne institucije naše države. A sada po svaku cijenu želi da okupira i (Državno tužilaštvo) DORH, da bi spriječio istrage protiv svojih ministara i najbližih saradnika. Baš zato je izabrao stranačkog dečka Ivana Turudića za glavnog državnog tužioca”, naveo je Milanović.

Predsjednik Republike se ne slaže da narod u Hrvatskoj živi dobro, kako to tvrdi premijer Plenković, za kojeg kaže da je potjerao mlade porodice u inostranstvo, jer je “posla i novca bilo samo za HDZ-ovce i njihove prijatelje”. 

“Plenković je briselski poslušnik koji se nikada, ali baš nikada nije usudio da se suprodstavi birokratima iz Brisela, a za to je bilo prilike i potrebe. Uvijek je brinuo samo o svojoj ličnoj karijeri i interesima. Nema mašinerije koja ga može oprati od štete koju je u posljednjih osam godina nanio Hrvatskoj”, naveo je, između ostalog, Milanović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana