Милановић: Пленковић је манипулатор и добро увјежбани лажов

Танјуг
Милановић: Пленковић је манипулатор и добро увјежбани лажов

ЗАГРЕБ - Предсједник и премијер, Зоран Милановић и Андреј Пленковић, обновили су јавну полемику о избору предсједника Врховног суда Хрватске, чији избор оспорава ХДЗ.

Након што је данас премијер Андреј Пленковић поново изнио разлоге због којих сматра да Злата Ђурђевић не може бити изабрана на мјесто предсједнице Врховног суда, огласио се Милановић који је премијера назвао "манипулатором" и "добро увјежбаним лажовом".

"Кад му није пошло за руком, преко својих трбухозбораца, лажима да увјери јавност да Злата Ђурђевић има везе с ''lex Перковић'', јер нема баш никакве, професионални манипулатор Пленковић сада измишља да је Злата Ђурђевић предложила ни мање ни више него - да политика бира све судије", поручио је Милановић.

То се, према његовим ријечима, усуди само "добро увјежбан лажов са сертификатом осуђене криминалне организације и приватним часовима спиновања и манипулисања". Милановић истиче да је управо супротно и да "врсни правни стручњак", како ју је раније окарактерисирао и сам Пленковић - јасно упозорава колико је 90-их политика била дугорочно разарајућа за правосуђе и његову независност.

"У томе је проблем, Пленковић не може да опрости Злати Ђурђевић што је у свом програму стручно, хладно и бескомпромисно - а без да их и спомене - проказала ХДЗ као крвопију хрватског правосуђа", написао је Милановић на свом фејсбук профилу.

И ту, истиче, није крај Пленковићевим проблемима.

"Буде ли изабрана за предсједницу Врховног суда, Злата Ђурђевић ће одлучивати о пресуди ХДЗ-у. Врсни правник Пленковић, опет лажно, едукује данас јавност да предсједница Врховног суда ''не суди''.

Не суди ако не жели, али итекако може да суди и вјерујем да би се Злата Ђурђевић укључила у суђење јер јој то закон омогућава", навео је Милалновић.

Он каже да би Пленковићу одговарао бескрвни предсједник Врховног суда који ''не суди'' ХДЗ-у, али испод стола утиче на пресуду, за ХДЗ - јасно ослобађајућу.

" Зато је ХДЗ у сукобу интереса. Зато Злата Ђурђевић смета Пленковићу. И баш зато треба бити изабрана за предсједницу Врховног суда", написао је Милановић.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана