Milanović: Plenković je manipulator i dobro uvježbani lažov

Tanjug
Milanović: Plenković je manipulator i dobro uvježbani lažov

ZAGREB - Predsjednik i premijer, Zoran Milanović i Andrej Plenković, obnovili su javnu polemiku o izboru predsjednika Vrhovnog suda Hrvatske, čiji izbor osporava HDZ.

Nakon što je danas premijer Andrej Plenković ponovo iznio razloge zbog kojih smatra da Zlata Đurđević ne može biti izabrana na mjesto predsjednice Vrhovnog suda, oglasio se Milanović koji je premijera nazvao "manipulatorom" i "dobro uvježbanim lažovom".

"Kad mu nije pošlo za rukom, preko svojih trbuhozboraca, lažima da uvjeri javnost da Zlata Đurđević ima veze s ''lex Perković'', jer nema baš nikakve, profesionalni manipulator Plenković sada izmišlja da je Zlata Đurđević predložila ni manje ni više nego - da politika bira sve sudije", poručio je Milanović.

To se, prema njegovim riječima, usudi samo "dobro uvježban lažov sa sertifikatom osuđene kriminalne organizacije i privatnim časovima spinovanja i manipulisanja". Milanović ističe da je upravo suprotno i da "vrsni pravni stručnjak", kako ju je ranije okarakterisirao i sam Plenković - jasno upozorava koliko je 90-ih politika bila dugoročno razarajuća za pravosuđe i njegovu nezavisnost.

"U tome je problem, Plenković ne može da oprosti Zlati Đurđević što je u svom programu stručno, hladno i beskompromisno - a bez da ih i spomene - prokazala HDZ kao krvopiju hrvatskog pravosuđa", napisao je Milanović na svom fejsbuk profilu.

I tu, ističe, nije kraj Plenkovićevim problemima.

"Bude li izabrana za predsjednicu Vrhovnog suda, Zlata Đurđević će odlučivati o presudi HDZ-u. Vrsni pravnik Plenković, opet lažno, edukuje danas javnost da predsjednica Vrhovnog suda ''ne sudi''.

Ne sudi ako ne želi, ali itekako može da sudi i vjerujem da bi se Zlata Đurđević uključila u suđenje jer joj to zakon omogućava", naveo je Milalnović.

On kaže da bi Plenkoviću odgovarao beskrvni predsjednik Vrhovnog suda koji ''ne sudi'' HDZ-u, ali ispod stola utiče na presudu, za HDZ - jasno oslobađajuću.

" Zato je HDZ u sukobu interesa. Zato Zlata Đurđević smeta Plenkoviću. I baš zato treba biti izabrana za predsjednicu Vrhovnog suda", napisao je Milanović.  

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana