Милановић: Нема разлике између „За дом спремни" и „Слава Украјини"

ГС
Foto: 24сата.хр

ЗАГРЕБ - ПредсЈедник Хрватске Зоран Милановић изјавио је данас да између поздрава „За дом спремни" и „Слава Украјини" нема разлике.

„Мучим се као Исус да ставимо поздраве попут ЗДС са стране. Ако ниси схватио, не могу те преодгајати. Али између „За дом спремни" и „Слава Украјини" нема разлике", рекао је Милановић на свечаности додЈеле јавних признања Града Загреба, пренИо је портал Индекс.

Према његовим рИЈечима то је поздрав најрадикалнијих шовиниста западне Украјине који су радили са нацистима и побили хиљаде Јевреја, Пољака…

„То не желим да слушам у Хрватској. То што су се неки лидери навукли на то, не занима ме. Нека измисле другачији поздрав. Нека макну и Русију и Украјину. Кијев је далеко, Москва још даље", истакао је Милановић.

О коришћењу поздрава „За дом спремни" у Хрватској он каже да је своју поенту рекао у више наврата.

„Не могу то радити унедоглед. То нам прави штету. Комеморација у Блајбургу - ако то некима у Хрватској нешто значи, ако је тамо страдао неко драг, недужан, постоји доста начина за комеморацију. То је понижавајуће за Хрватску. Да се нису провоцирали Аустријанци, могло је и даље бити у Аустрији", истакао је предсједник Хрватске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана