Milanović: Nema razlike između „Za dom spremni" i „Slava Ukrajini"

GS
Foto: 24sata.hr

ZAGREB - PredsJednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da između pozdrava „Za dom spremni" i „Slava Ukrajini" nema razlike.

„Mučim se kao Isus da stavimo pozdrave poput ZDS sa strane. Ako nisi shvatio, ne mogu te preodgajati. Ali između „Za dom spremni" i „Slava Ukrajini" nema razlike", rekao je Milanović na svečanosti dodJele javnih priznanja Grada Zagreba, prenIo je portal Indeks.

Prema njegovim rIJečima to je pozdrav najradikalnijih šovinista zapadne Ukrajine koji su radili sa nacistima i pobili hiljade Jevreja, Poljaka…

„To ne želim da slušam u Hrvatskoj. To što su se neki lideri navukli na to, ne zanima me. Neka izmisle drugačiji pozdrav. Neka maknu i Rusiju i Ukrajinu. Kijev je daleko, Moskva još dalje", istakao je Milanović.

O korišćenju pozdrava „Za dom spremni" u Hrvatskoj on kaže da je svoju poentu rekao u više navrata.

„Ne mogu to raditi unedogled. To nam pravi štetu. Komemoracija u Blajburgu - ako to nekima u Hrvatskoj nešto znači, ako je tamo stradao neko drag, nedužan, postoji dosta načina za komemoraciju. To je ponižavajuće za Hrvatsku. Da se nisu provocirali Austrijanci, moglo je i dalje biti u Austriji", istakao je predsjednik Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana