Милановић: Хрватима нема спаса ако им права у БиХ не буду заштићена

Танјуг
Милановић: Хрватима нема спаса ако им права у БиХ не буду заштићена

ЗАГРЕБ - Хрватски предсједник Зоран Милановић коментарисао је данашње Опште изборе у БиХ и поручио да Хрвати у тој држави не смију да зависе о, како је казао, "пукој срећи или вољи чиновника".

Будући да се и ови избори у БиХ одржавају по старом изборном закону могло би се поновити да Бошњаци бирају представнике Хрвата у власти, а Милановић каже да штогод да буде за Хрвате опет неће бити добро.

„Докле год је могуће да неко Хрватима бира представнике у власти, то се зове превара и то је тренутно на дјелу. Међународна заједница не ради ништа, а Хрватска као цијелина, као тоталитет спољне политике, не ради довољно", рекао је Милановић, пренио је загребачки Вечерњи лист, у издању за БиХ.

Коментирајући најаве да би Кристијан Шмит могао да исксористи бонска овлашћена за измјену изборног закона, Милановић каже да Хрвати не смију да завише о „нечијој доброј вољи" и „о милости неког чиновника".

„То је неиздржива ситуација", рекао је Милановић и изразио бојазан да ће број Хрвата у БиХ „на крају пасти на пар хиљада".

Он је за политичаре у БиХ, посебно за Жељка Комшића рекао да су "преваранти" и да „им се не може вјеровати".

Они, додао је, користе чињеницу да Хрвата има мало и да, ако се хрватска права не заштите институционално, „њима нема спаса".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана