Milanović: Hrvatima nema spasa ako im prava u BiH ne budu zaštićena

Tanjug
Milanović: Hrvatima nema spasa ako im prava u BiH ne budu zaštićena

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović komentarisao je današnje Opšte izbore u BiH i poručio da Hrvati u toj državi ne smiju da zavise o, kako je kazao, "pukoj sreći ili volji činovnika".

Budući da se i ovi izbori u BiH održavaju po starom izbornom zakonu moglo bi se ponoviti da Bošnjaci biraju predstavnike Hrvata u vlasti, a Milanović kaže da štogod da bude za Hrvate opet neće biti dobro.

„Dokle god je moguće da neko Hrvatima bira predstavnike u vlasti, to se zove prevara i to je trenutno na djelu. Međunarodna zajednica ne radi ništa, a Hrvatska kao cijelina, kao totalitet spoljne politike, ne radi dovoljno", rekao je Milanović, prenio je zagrebački Večernji list, u izdanju za BiH.

Komentirajući najave da bi Kristijan Šmit mogao da isksoristi bonska ovlašćena za izmjenu izbornog zakona, Milanović kaže da Hrvati ne smiju da zaviše o „nečijoj dobroj volji" i „o milosti nekog činovnika".

„To je neizdrživa situacija", rekao je Milanović i izrazio bojazan da će broj Hrvata u BiH „na kraju pasti na par hiljada".

On je za političare u BiH, posebno za Željka Komšića rekao da su "prevaranti" i da „im se ne može vjerovati".

Oni, dodao je, koriste činjenicu da Hrvata ima malo i da, ako se hrvatska prava ne zaštite institucionalno, „njima nema spasa".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana