Милановић цитирао Туђмана: Ми смо мали, али не безначајан народ

Танјуг
Милановић цитирао Туђмана: Ми смо мали, али не безначајан народ

ЗАГРЕБ - Хрватски предсједник Зоран Милановић представницима хрватске дијаспоре у САД цитирао ријечи првог предсједника независне Хрватске Фрању Туђмана, који је говорио да су Хрвати мали, али не безначајан народ и да великим дијелима треба да се баве они који имају времена.

Милановић је на пријему за хрватску дијаспору у Њујорку, уочи данашњег обраћања на 78. засједању Генералне скупштине УН, поручио да у националној политици заговара и заговараће један, како је навео, "благо себичан став".

“Свијет у којему живимо, па и Европа, није идеалан. Врло често нам се као узор намећу ствари које су лоше, преживљено и нису никад ни ваљале. Заговарам и заговараћу у националној политици један благо себичан приступ с обзиром на то да је Хрватска мала земља, држећи се при томе императива људскости, али првенствено водећи рачуна о томе што је добро за нас", навео је Милановић, пренео је хрватски портал Индеx.

Поручио је да, како је казао, не смеју наседати на велике идеје и револуционарне пројекте, јер од тога нема ништа.

"И како је говорио први хрватски Предсједник - ми смо мали, али не безначајан народ, а великим идејама нека се баве они који имају времена. Нама је добро тамо где јесмо”, навео је Милановић.

Претходно, Милановић је Хрватима у Канади рекао да Хрватска не треба њихов новац и “не желимо ни да размишљамо да би се икад опет нашли у ситуацији да би нам то било потребно”.

“Непријатеље немамо нити их тражимо, имамо савезнике. Али, Хрватска је једина земља у Европи која је све морала остварити сама. И данас се држимо, Хрватска иде напред”, казао је хрватски предсједник

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана