Milanović citirao Tuđmana: Mi smo mali, ali ne beznačajan narod

Tanjug
Milanović citirao Tuđmana: Mi smo mali, ali ne beznačajan narod

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović predstavnicima hrvatske dijaspore u SAD citirao riječi prvog predsjednika nezavisne Hrvatske Franju Tuđmana, koji je govorio da su Hrvati mali, ali ne beznačajan narod i da velikim dijelima treba da se bave oni koji imaju vremena.

Milanović je na prijemu za hrvatsku dijasporu u Njujorku, uoči današnjeg obraćanja na 78. zasjedanju Generalne skupštine UN, poručio da u nacionalnoj politici zagovara i zagovaraće jedan, kako je naveo, "blago sebičan stav".

“Svijet u kojemu živimo, pa i Evropa, nije idealan. Vrlo često nam se kao uzor nameću stvari koje su loše, preživljeno i nisu nikad ni valjale. Zagovaram i zagovaraću u nacionalnoj politici jedan blago sebičan pristup s obzirom na to da je Hrvatska mala zemlja, držeći se pri tome imperativa ljudskosti, ali prvenstveno vodeći računa o tome što je dobro za nas", naveo je Milanović, preneo je hrvatski portal Index.

Poručio je da, kako je kazao, ne smeju nasedati na velike ideje i revolucionarne projekte, jer od toga nema ništa.

"I kako je govorio prvi hrvatski Predsjednik - mi smo mali, ali ne beznačajan narod, a velikim idejama neka se bave oni koji imaju vremena. Nama je dobro tamo gde jesmo”, naveo je Milanović.

Prethodno, Milanović je Hrvatima u Kanadi rekao da Hrvatska ne treba njihov novac i “ne želimo ni da razmišljamo da bi se ikad opet našli u situaciji da bi nam to bilo potrebno”.

“Neprijatelje nemamo niti ih tražimo, imamo saveznike. Ali, Hrvatska je jedina zemlja u Evropi koja je sve morala ostvariti sama. I danas se držimo, Hrvatska ide napred”, kazao je hrvatski predsjednik

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana