Милачић: Протјеривање Божовића акт недораслих и неодговорних

Танјуг
Милачић: Протјеривање Божовића акт недораслих и неодговорних

ПОДГОРИЦА - Предсједник црногорске странке Права Црна Гора Марко Милачић осудио је данас одлуку одлазеће црногорске владе да амбасадора Србије Владимира Божовића прогласи за персону нон грата као акт "недораслих и неодговорних".

- Најновији дипломатски скандал, у још једној срамној режији одлазеће власти, задњи је покушај пораженог и одбаченог ДПС антисистема, да уради све што може да новој власти не остави само празне буџетске касе, хаотично стање у државној управи, дугове и кредите, већ да им за крај поквари још нешто, да их пред Европом закочи у ономе на шта је управо Европска комисија упозорила Црну Гору у свом посљедњем извјештају, на забрињавајуће тензије у односу са Србијом - навео је Милачић.

У саопштењу за јавност, он је оцијенио да је овај поступак "завјештање" новој црногорској власти "од одлазећих, најпрљавијих играча у историји модерне политике" и "завршни чин игре недораслих и неодговорних којим показају да ни на крају не умију да буду достојни краја".

- Завршни је ово чин тродеценијског арчења добросусједских односа, црногорске историје, али и црногорске дипломатије која је у режији одлазећег режима постала и била пука алатка моћника и резервоар заслужних послушника, а не државна дипломатија која брани истинске интересе Црне Горе - истакао је Милачић.

Он је подсетио да је одлазећа власт "исту матрицу понашања" показала и у случају пјевача Владе Георгијева, коме је забрањен улазак у Црну Гору због његових ставова о још актуелној власти.

Милачић је додао да је ће Црна Гора ускоро добити нову владу и нову дипломатију које ће, како је оцијенио, "без икакве дилеме раскрстити са оваквим незрелим и Црне Горе недостојним понашањем".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана