Milačić: Protjerivanje Božovića akt nedoraslih i neodgovornih

Tanjug
Milačić: Protjerivanje Božovića akt nedoraslih i neodgovornih

PODGORICA - Predsjednik crnogorske stranke Prava Crna Gora Marko Milačić osudio je danas odluku odlazeće crnogorske vlade da ambasadora Srbije Vladimira Božovića proglasi za personu non grata kao akt "nedoraslih i neodgovornih".

- Najnoviji diplomatski skandal, u još jednoj sramnoj režiji odlazeće vlasti, zadnji je pokušaj poraženog i odbačenog DPS antisistema, da uradi sve što može da novoj vlasti ne ostavi samo prazne budžetske kase, haotično stanje u državnoj upravi, dugove i kredite, već da im za kraj pokvari još nešto, da ih pred Evropom zakoči u onome na šta je upravo Evropska komisija upozorila Crnu Goru u svom posljednjem izvještaju, na zabrinjavajuće tenzije u odnosu sa Srbijom - naveo je Milačić.

U saopštenju za javnost, on je ocijenio da je ovaj postupak "zavještanje" novoj crnogorskoj vlasti "od odlazećih, najprljavijih igrača u istoriji moderne politike" i "završni čin igre nedoraslih i neodgovornih kojim pokazaju da ni na kraju ne umiju da budu dostojni kraja".

- Završni je ovo čin trodecenijskog arčenja dobrosusjedskih odnosa, crnogorske istorije, ali i crnogorske diplomatije koja je u režiji odlazećeg režima postala i bila puka alatka moćnika i rezervoar zaslužnih poslušnika, a ne državna diplomatija koja brani istinske interese Crne Gore - istakao je Milačić.

On je podsetio da je odlazeća vlast "istu matricu ponašanja" pokazala i u slučaju pjevača Vlade Georgijeva, kome je zabranjen ulazak u Crnu Goru zbog njegovih stavova o još aktuelnoj vlasti.

Milačić je dodao da je će Crna Gora uskoro dobiti novu vladu i novu diplomatiju koje će, kako je ocijenio, "bez ikakve dileme raskrstiti sa ovakvim nezrelim i Crne Gore nedostojnim ponašanjem".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana