Медојевић: Поднијећу оставку на мјесто посланика

Танјуг
Медојевић: Поднијећу оставку на мјесто посланика

ПОДГОРИЦА - Предсједник Пократа за промјене Небојша Медојевић најавио је данас да ће поднијети оставку на посланичку функцију након парламентарне расправе о буџету.

“Као сто сам и рекао више пута поднијећу оставку на посланичку функцију. У договору са посланичким клубом ПзП оставку ћу поднијети након заврштека расправе о буџету, гдје треба да јавности покажемо идеолошке, политичке и стручне разлике између ове Владе и ПзП”, објавио је Медојевић на Фејсбуку.

Како је додао, “расправа о буџету ће показати да су његове оцијене о Влади континуитета биле тачне и засноване на аргументима и познавању идеолошких позиција глобалне дубоке државе која је преко концерна Вијести и формирала ову Владу”, пренио је подгорички портал ЦдМ.

“Расправа о буџету ће заокружити моје дјеловање у парламенту Црне Горе од 2006. и показати принципијелност, стручност и исправност програмских принципа ПзП и насу упорну борбу против неолибералниг глобалног концепта, који је довео до бруталне пљачке државе и народа, структурног сиромаштва и корупције”, истакао је Медојевић.

“Како је премијер Кривокапић и у експозеу јасно поручио да није за дисконтинуитет и демонтажу комунистичко-мафијашког система, расправа о буџету ће показати да ова Влада наставља и исту погубну еконономску политику (Мила) Ђукановића и Вукотића, која је земљу довела у дужничко ропство и банкрот”, поручио је он.

Медојевић каже да је јасан став ове владе да процесуирање Ђукановића није приоритет зато што је он заслужан за независност државе и да би то додатно продубило ровове у Црној Гори, за њега апсолутно неприхватљив и доказ да је, сматра, иза сцене направљен срамотни дил да се Ђукановић амнестира од свих злочина и пљачке народа и да влада Кривокапића и Абазовића, неће конфисковати имовину породице Ђукановић која је стечена пљачком.

Медојевић је казао да не жели да буде део парламентарне већине која ће, сматра, сахранити и посљедњу шансу да Црна Гора постане демократска држава са владавином права.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана