Medojević: Podnijeću ostavku na mjesto poslanika

Tanjug
Medojević: Podnijeću ostavku na mjesto poslanika

PODGORICA - Predsjednik Pokrata za promjene Nebojša Medojević najavio je danas da će podnijeti ostavku na poslaničku funkciju nakon parlamentarne rasprave o budžetu.

“Kao sto sam i rekao više puta podnijeću ostavku na poslaničku funkciju. U dogovoru sa poslaničkim klubom PzP ostavku ću podnijeti nakon završteka rasprave o budžetu, gdje treba da javnosti pokažemo ideološke, političke i stručne razlike između ove Vlade i PzP”, objavio je Medojević na Fejsbuku.

Kako je dodao, “rasprava o budžetu će pokazati da su njegove ocijene o Vladi kontinuiteta bile tačne i zasnovane na argumentima i poznavanju ideoloških pozicija globalne duboke države koja je preko koncerna Vijesti i formirala ovu Vladu”, prenio je podgorički portal CdM.

“Rasprava o budžetu će zaokružiti moje djelovanje u parlamentu Crne Gore od 2006. i pokazati principijelnost, stručnost i ispravnost programskih principa PzP i nasu upornu borbu protiv neoliberalnig globalnog koncepta, koji je doveo do brutalne pljačke države i naroda, strukturnog siromaštva i korupcije”, istakao je Medojević.

“Kako je premijer Krivokapić i u ekspozeu jasno poručio da nije za diskontinuitet i demontažu komunističko-mafijaškog sistema, rasprava o budžetu će pokazati da ova Vlada nastavlja i istu pogubnu ekononomsku politiku (Mila) Đukanovića i Vukotića, koja je zemlju dovela u dužničko ropstvo i bankrot”, poručio je on.

Medojević kaže da je jasan stav ove vlade da procesuiranje Đukanovića nije prioritet zato što je on zaslužan za nezavisnost države i da bi to dodatno produbilo rovove u Crnoj Gori, za njega apsolutno neprihvatljiv i dokaz da je, smatra, iza scene napravljen sramotni dil da se Đukanović amnestira od svih zločina i pljačke naroda i da vlada Krivokapića i Abazovića, neće konfiskovati imovinu porodice Đukanović koja je stečena pljačkom.

Medojević je kazao da ne želi da bude deo parlamentarne većine koja će, smatra, sahraniti i posljednju šansu da Crna Gora postane demokratska država sa vladavinom prava.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana