Медојевић оптужио Спајића да је умијешан у организовани криминал

Танјуг
Медојевић оптужио Спајића да је умијешан у организовани криминал

ПОДГОРИЦА - У финишу предизборне кампање уочи ванредних парламентарних избора у Црној Гори 11. јуна, лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић оптужио је данас предсједника Покрета Европа сад Милојка Спајића да је умиешан у организовани криминал, да се дружио са ухапшеним краљем криптовалута До Квоном са којим је, како тврди, имао заједничке милионске комбинације.

Медојевић тврди да је Спајић, као министар финансија у Влади Црне Горе Здравка Кривокапића, „задужењем емитовања државних обвезница постао члан организиоване криминалне групе“.

-Свако кршење закона у јавним финансијама је кривично дјело и ако неко кога сте задужили да чува државну касу завуче руку у џеп у неким земљама то има елементе велеиздаје - рекао је Медојевић на конференцији за новинаре.

Медојевић каже да Спајић 2020. године није предложио буџет јер је сам одлучио да уведе привремено финансирање, уз напомену да је то тада могла да учини само Скупштина.

-Спајић је све то игнорисао и сам донио одлуку и увео привремено финананисирање у коме је сам одлучио коме ће шта исплаћивати - навео је Медојевић.

Медојевић тврди да зна ко је финансијер Спајићевог ПЕС, али да о томе не жели да говори данас, јер, како је казао, то није тема.

Лидер ПзП је рекао и да Спајић добро познаје јужнокорејског држављанина До Квона, који је ухапшен у Црној Гори, кога су подгорички медији прозвали "краљем криптовалута".

-Да ли је До Квон познавао Спајића? Итекако га је добро познавао. И сам је то признао. Квон је вјероватно живео у стану Спајића у Београду и постоје индиције да је Квон купио стан од Спајића -тврди Медојевић.

Тврди и да су се Спајић и До Квон дружили.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана