Medojević optužio Spajića da je umiješan u organizovani kriminal

Tanjug
Medojević optužio Spajića da je umiješan u organizovani kriminal

PODGORICA - U finišu predizborne kampanje uoči vanrednih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 11. juna, lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević optužio je danas predsjednika Pokreta Evropa sad Milojka Spajića da je umiešan u organizovani kriminal, da se družio sa uhapšenim kraljem kriptovaluta Do Kvonom sa kojim je, kako tvrdi, imao zajedničke milionske kombinacije.

Medojević tvrdi da je Spajić, kao ministar finansija u Vladi Crne Gore Zdravka Krivokapića, „zaduženjem emitovanja državnih obveznica postao član organiziovane kriminalne grupe“.

-Svako kršenje zakona u javnim finansijama je krivično djelo i ako neko koga ste zadužili da čuva državnu kasu zavuče ruku u džep u nekim zemljama to ima elemente veleizdaje - rekao je Medojević na konferenciji za novinare.

Medojević kaže da Spajić 2020. godine nije predložio budžet jer je sam odlučio da uvede privremeno finansiranje, uz napomenu da je to tada mogla da učini samo Skupština.

-Spajić je sve to ignorisao i sam donio odluku i uveo privremeno finananisiranje u kome je sam odlučio kome će šta isplaćivati - naveo je Medojević.

Medojević tvrdi da zna ko je finansijer Spajićevog PES, ali da o tome ne želi da govori danas, jer, kako je kazao, to nije tema.

Lider PzP je rekao i da Spajić dobro poznaje južnokorejskog državljanina Do Kvona, koji je uhapšen u Crnoj Gori, koga su podgorički mediji prozvali "kraljem kriptovaluta".

-Da li je Do Kvon poznavao Spajića? Itekako ga je dobro poznavao. I sam je to priznao. Kvon je vjerovatno živeo u stanu Spajića u Beogradu i postoje indicije da je Kvon kupio stan od Spajića -tvrdi Medojević.

Tvrdi i da su se Spajić i Do Kvon družili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana