Медлин Олбрајт: Америчке патриоте су прави пријатељи Албанаца

Танјуг
Медлин Олбрајт: Америчке патриоте су прави пријатељи Албанаца

ВАШИНГТОН- Медлин Олбрајт, једна од главних актера у давању независности Косову говорила је, после дужег времена, поново о случају тзв. Косова, на онлајн конференцији чији модератор је био још један албански лобиста, конгресмен Елиот Енгел.

Она је критиковала администрацију предсjедника Доналда Трампа због приступа проблему, преноси Коха.

"Циљ је био 1998-1999 ујединити свijет око демократских принципа и посвећености миру. Кампања коју је водио Клинтон била је успjешна. Џо Бајден је мобилисао земље у НАТО кампањи, чланови Конгреса предвођени Еилиотом Енгелом показали су велику посвећеност", рекла је бивша америчка државна секретарка, преноси Косово Онлајн.

Према њеним рijечима, сада је врijеме да већ сљедеће седмице, када се одржавају амерички избори, поново успостави посвећеност, након четири године неуспjеха и приступа Трампове администрације Косову и Србији.

"Косово и даље остаје тест за демократију, али уз велико залагање пријатеља у Конгресу и албанско-америчке заједнице они могу помоћи у изградњи мира и просперитета за све. Америчке патриоте су прави пријатељи Албанаца", навела је Олбрајт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана