Medlin Olbrajt: Američke patriote su pravi prijatelji Albanaca

Tanjug
Medlin Olbrajt: Američke patriote su pravi prijatelji Albanaca

VAŠINGTON- Medlin Olbrajt, jedna od glavnih aktera u davanju nezavisnosti Kosovu govorila je, posle dužeg vremena, ponovo o slučaju tzv. Kosova, na onlajn konferenciji čiji moderator je bio još jedan albanski lobista, kongresmen Eliot Engel.

Ona je kritikovala administraciju predsjednika Donalda Trampa zbog pristupa problemu, prenosi Koha.

"Cilj je bio 1998-1999 ujediniti svijet oko demokratskih principa i posvećenosti miru. Kampanja koju je vodio Klinton bila je uspješna. Džo Bajden je mobilisao zemlje u NATO kampanji, članovi Kongresa predvođeni Eiliotom Engelom pokazali su veliku posvećenost", rekla je bivša američka državna sekretarka, prenosi Kosovo Onlajn.

Prema njenim riječima, sada je vrijeme da već sljedeće sedmice, kada se održavaju američki izbori, ponovo uspostavi posvećenost, nakon četiri godine neuspjeha i pristupa Trampove administracije Kosovu i Srbiji.

"Kosovo i dalje ostaje test za demokratiju, ali uz veliko zalaganje prijatelja u Kongresu i albansko-američke zajednice oni mogu pomoći u izgradnji mira i prosperiteta za sve. Američke patriote su pravi prijatelji Albanaca", navela je Olbrajt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana