МЦП: Актуелни предсједник Црне Горе још увијек СПЦ означава као државног непријатеља

Танјуг
Foto: Агенције

ЦЕТИЊЕ- Митрополија црногорско-приморска поновила је данас позив вјерницима и другим људима добре воље да изађу и на други круг предсједничких избора, искористе право и одговоре на обавезу коју им прописују Устав и начела демократског друштва, чувајући својим избором принципе одвојености и међусобног уважавања Државе и Цркве.

Из Митрополије је саопштено да предсједнички избори у Црној Гори, поред бројних политичких тема, показују отворену антицрквену кампању оног кандидата који је уједно и актуелни предсједник државе.

"Његови наступи као и говори његових промотера, Српску православну цркву још увијек означавају као државног непријатеља, црквене обреде као назадну и превазиђену праксу, а очигледно је да и даље претендују да са државних позиција уређују унутрашње ствари Цркве. Све се то коси са државним Уставом и утврђеним добрим обичајима грађанског друштва", поручују из МЦП.

Указују да је у посљедњих неколико година, уз, како наводе, Божју помоћ, пуно тога се промијенило набоље у односу Цркве и државе Црне Горе.

"Међутим, крајње нецивилизована реторика политичара који тражи нови, заправо трећи, мандат од грађана, уноси немир и зебњу међу свештенством и вјерницима, да би његова свађалачка политика могла вратити подјеле и дуготрајну кризу у црногорско друштво. Увјерени смо да је таква политика већ превазиђена, што ће грађани и потврдити на предстојећим изборима", саопштено је из МЦП.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана