Маслеников: Непријатељске активности Подгорице неће остати без одговора

Срна
Foto: Aгенције

ПОДГОРИЦА - Амбасадор Руске Федерације у Црној Гори Владислав Маслеников оцијенио је да је велика грешка званичне Подгорице да шест дипломата у Амбасади Руске Федерације прогласи персонама нон грата, те поручио да најновије непријатељске активности Подгорице неће остати без одговора.

"Нажалост, црногорске власти, не први пут, за задовољавање Запада демонстрирају незаситну `борбу` са непостојећом пријетњом од Русије. Обично, оваква се активност повећава у земљи уочи избора. МИП Русије дао је званични коментар поводом проглашења скоро свих дипломата у Црној Гори персонама нон грата у којем се истиче да оваквим активностима власти Црне Горе, изгледа, желе да демонстрирају својој јавности компетентност и објективност актуелне власти која се сплела у унутрашњим интригама и стално балансира на ивици кризе и привремених избора", рекао је Маслеников.

Он је истакао да није први пут да овакве кораке пропраћује и "фејк" неутемељена кампања шпијуноманије у црногорским медијима.

Маслеников је навео да рад конзуларног одјељења Амбасаде Русије јесте обустављен од 30. септембра на неодређено вријеме, јер је свим дипломатама који су радили у конзуларном одјељењу наложено да напусте земљу у року од 72 сата.

"То значи да нећемо током неког времена моћи да издајемо визе држављанима Црне Горе који желе да оду у посјету Русији у трајању дужем од 30 дана. На период до 30 дана виза вашим држављанима за путовања у Русију није потребна", рекао је Маслеников.

Он је додао да нико не забрањује Русима да посјећују Црну Гору.

"Међутим, с обзиром на непријатељско понашање црногорских власти и узимајући у обзир атмосферу непријатељства која се продубљује, принуђени смо да препоручимо сународницима да критички приступају планирању својих путовања у ову земљу", рекао је Маслеников за подгорички портал ИН4С.

Шест руских дипломата у Црној Гори проглашено је персонама нон грата, саопштило је 29. септембра Министарство иностраних послова у Подгорици.

Из Министарства су навели да је ријеч о дипломатама које су обухваћене акцијом Агенције за националну безбједност, подстакнутом сумњом да је више десетина црногорских и руских држављана сарађивало са руском тајном службом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана