Мандић: Захвалност Вучићу за помоћ СПЦ у Црној Гори

Танјуг
Мандић: Захвалност Вучићу за помоћ СПЦ у Црној Гори

ПОДГОРИЦА - Члан предсједништва Демократског фронта и предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић поздравио је данас одлуку предсједника Србије Александра Вучића да Србија плати све што треба за Српску православну цркву (СПЦ) у Црној Гори.

- Јавна подршка председника Вучића, најбољи је одговор онима који су мислили да финансијски униште нашу Цркву. Једнаку захвалност дугујемо и за информацију да је Србија из центара одлучивања у Београду удаљила страну агентуру која је првенствено радила против српског народа и СПЦ у Црној Гори - истакао је Мандић.

Он је истакао и да помесна СПЦ постоји у читавом свијету, али да је само тако грубо угрожена у Црној Гори.

- Овде режим измишља њене пореске и финансијске дугове и жели да наводне дугове наплаћује тако што ће отимати њену имовину - указао је Мандић.

Напомиње и да је Српској кући, коју је Србија финансирала и даривала српском народу у Црној Гори, незаконито спријечен повраћај ПДВ.

- Српска солидарност која се показује на сваком месту и у свакој прилици је најбоља и најснажнија подршка нашим легитимним захтевима да одбранимо сопствено право на опстанак на простору који су својом жртвом обилежили и очували наши преци - истакао је Мандић, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана