Mandić: Zahvalnost Vučiću za pomoć SPC u Crnoj Gori

Tanjug
Mandić: Zahvalnost Vučiću za pomoć SPC u Crnoj Gori

PODGORICA - Član predsjedništva Demokratskog fronta i predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić pozdravio je danas odluku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da Srbija plati sve što treba za Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) u Crnoj Gori.

- Javna podrška predsednika Vučića, najbolji je odgovor onima koji su mislili da finansijski unište našu Crkvu. Jednaku zahvalnost dugujemo i za informaciju da je Srbija iz centara odlučivanja u Beogradu udaljila stranu agenturu koja je prvenstveno radila protiv srpskog naroda i SPC u Crnoj Gori - istakao je Mandić.

On je istakao i da pomesna SPC postoji u čitavom svijetu, ali da je samo tako grubo ugrožena u Crnoj Gori.

- Ovde režim izmišlja njene poreske i finansijske dugove i želi da navodne dugove naplaćuje tako što će otimati njenu imovinu - ukazao je Mandić.

Napominje i da je Srpskoj kući, koju je Srbija finansirala i darivala srpskom narodu u Crnoj Gori, nezakonito spriječen povraćaj PDV.

- Srpska solidarnost koja se pokazuje na svakom mestu i u svakoj prilici je najbolja i najsnažnija podrška našim legitimnim zahtevima da odbranimo sopstveno pravo na opstanak na prostoru koji su svojom žrtvom obiležili i očuvali naši preci - istakao je Mandić, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana