Мандић: Став о резолуцијама о Сребреници и Јасеновцу након састанка у Котору

Срна
Мандић: Став о резолуцијама о Сребреници и Јасеновцу након састанка у Котору

ПОДГОРИЦА - Предсједник црногорског парламента Андрија Мандић изјавио је да је на састанку представника парламентарне већине у Скупштини Црне Горе било ријечи о резолуцијама о Сребреници и Јасеновцу, али да није постигнута сагласност око тих тема јер се чека став представника Владе на састанку лидера региона у Котору 16. маја.

- Говорили смо о резолуцији о Сребреници, о резолуцији о Јасеновцу, нисмо постигли сагласност око свих тих тема, зато што нам је важно да видимо како ће Влада на састанку са лидерима региона и међународне заједнице успјети да позиционира Црну Гору за оно што јој слиједи - рекао је Мандић.

Нагласио је да је за Црну Гору најважнији пут ка ЕУ и додао да су на састанку он и лидер ДНП-а Милан Кнежевић рекли да желе да Влада траје пуни мандат у проширеном саставу и да се не хвата у коштац са темама које би скренуле Црну Гору са основног пута који није на корист грађана Црне Горе.

На питање да ли је услов за то да се не гласа за резолуцију о Сребреници, Мандић је рекао да ће се о томе изјаснити након састанка лидера региона.

- Данас о томе не треба да причамо. Ми српски политичари у Црној Гори ту резолуцију о Сребреници и покушај да се Срби прогласе геноцидним народом доживљавамо као велики проблем - истакао је Мандић.

На питање да ли ће предложити резолуцију о Јасеновцу, Мандић је рекао да постоји неколико предлога везано за ту резолуцију.

- То је све ствар разговора и видјећемо како ће се Влада и Црна Гора однијети са свим оним што би требало да буде суочавање са прошлошћу... Ми би жељели да све ране у Црној Гори лијечимо и да се крећемо напријед - поручио је Мандић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана