Mandić: Stav o rezolucijama o Srebrenici i Jasenovcu nakon sastanka u Kotoru

Srna
Mandić: Stav o rezolucijama o Srebrenici i Jasenovcu nakon sastanka u Kotoru

PODGORICA - Predsjednik crnogorskog parlamenta Andrija Mandić izjavio je da je na sastanku predstavnika parlamentarne većine u Skupštini Crne Gore bilo riječi o rezolucijama o Srebrenici i Jasenovcu, ali da nije postignuta saglasnost oko tih tema jer se čeka stav predstavnika Vlade na sastanku lidera regiona u Kotoru 16. maja.

- Govorili smo o rezoluciji o Srebrenici, o rezoluciji o Jasenovcu, nismo postigli saglasnost oko svih tih tema, zato što nam je važno da vidimo kako će Vlada na sastanku sa liderima regiona i međunarodne zajednice uspjeti da pozicionira Crnu Goru za ono što joj slijedi - rekao je Mandić.

Naglasio je da je za Crnu Goru najvažniji put ka EU i dodao da su na sastanku on i lider DNP-a Milan Knežević rekli da žele da Vlada traje puni mandat u proširenom sastavu i da se ne hvata u koštac sa temama koje bi skrenule Crnu Goru sa osnovnog puta koji nije na korist građana Crne Gore.

Na pitanje da li je uslov za to da se ne glasa za rezoluciju o Srebrenici, Mandić je rekao da će se o tome izjasniti nakon sastanka lidera regiona.

- Danas o tome ne treba da pričamo. Mi srpski političari u Crnoj Gori tu rezoluciju o Srebrenici i pokušaj da se Srbi proglase genocidnim narodom doživljavamo kao veliki problem - istakao je Mandić.

Na pitanje da li će predložiti rezoluciju o Jasenovcu, Mandić je rekao da postoji nekoliko predloga vezano za tu rezoluciju.

- To je sve stvar razgovora i vidjećemo kako će se Vlada i Crna Gora odnijeti sa svim onim što bi trebalo da bude suočavanje sa prošlošću... Mi bi željeli da sve rane u Crnoj Gori liječimo i da se krećemo naprijed - poručio je Mandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana