Мандић: Није истина да ДФ руши било кога са ДПС-ом

Срна
Мандић: Није истина да ДФ руши било кога са ДПС-ом

ПОДГОРИЦА - Предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић рекао је да није истина да Демократски фронт (ДФ) руши било кога са Демократском партијом социјалиста (ДПС).

Реагујући на изјаву премијера Црне Горе Здравка Кривокапића да ДФ заједно са ДПС-ом и њеним бившим коалиционим партнерима најдиректније договара обарање Владе и Скупштине с циљем расписивања парламентарних избора, Мандић је рекао да је Кривокапић издао сопствену листу, најближе сараднике, Српску православну цркву (СПЦ) и народ.

“Кривокапић је издао сопствену листу, најближе сараднике, СПЦ и, прије свега, народ што је гласао против ДПС-а и са којим смо сви заједно направили чврст договор. Није истина да ДФ руши било кога са ДПС-ом, већ је он са Милом Ђукановићем прогласио српски народ за геноцидни, Србију за непријатеља, а са њима смијенио и једног од својих министара”, навео је Мандић у реаговању.

Он је навео да је Кривокапић, када је одбио да потпише Темељни уговор са СПЦ-ом, изгубио подршку парламентарне већине која га је изабрала на чело Владе.

“Тешко је ко процјењивао да ће се додатно избрукати и заједно са ДПС-ом изгласавати резолуције по којима су Срби највећи непријатељи”, нагласио је Мандић.

Црногорски премијер Здравко Кривокапић написао је данас на “Твитеру” да Демократски фронт заједно са Демократском партијом социјалиста и њеним бившим коалиционим партнерима најдиректније договара обарање Владе и Скупштине Црне Горе с циљем расписивања парламентарних избора.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана