Mandić: Nije istina da DF ruši bilo koga sa DPS-om

Srna
Mandić: Nije istina da DF ruši bilo koga sa DPS-om

PODGORICA - Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić rekao je da nije istina da Demokratski front (DF) ruši bilo koga sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

Reagujući na izjavu premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića da DF zajedno sa DPS-om i njenim bivšim koalicionim partnerima najdirektnije dogovara obaranje Vlade i Skupštine s ciljem raspisivanja parlamentarnih izbora, Mandić je rekao da je Krivokapić izdao sopstvenu listu, najbliže saradnike, Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) i narod.

“Krivokapić je izdao sopstvenu listu, najbliže saradnike, SPC i, prije svega, narod što je glasao protiv DPS-a i sa kojim smo svi zajedno napravili čvrst dogovor. Nije istina da DF ruši bilo koga sa DPS-om, već je on sa Milom Đukanovićem proglasio srpski narod za genocidni, Srbiju za neprijatelja, a sa njima smijenio i jednog od svojih ministara”, naveo je Mandić u reagovanju.

On je naveo da je Krivokapić, kada je odbio da potpiše Temeljni ugovor sa SPC-om, izgubio podršku parlamentarne većine koja ga je izabrala na čelo Vlade.

“Teško je ko procjenjivao da će se dodatno izbrukati i zajedno sa DPS-om izglasavati rezolucije po kojima su Srbi najveći neprijatelji”, naglasio je Mandić.

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić napisao je danas na “Tviteru” da Demokratski front zajedno sa Demokratskom partijom socijalista i njenim bivšim koalicionim partnerima najdirektnije dogovara obaranje Vlade i Skupštine Crne Gore s ciljem raspisivanja parlamentarnih izbora.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana