Мандић: Божовић рекао само оно чиме се поносе Срби у Црној Гори

Срна
Мандић: Божовић рекао само оно чиме се поносе Срби у Црној Гори

ПОДГОРИЦА - Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић навео је да проглашавање амбасадора Србије Владимира Божовића за непожељну особу у Црној Гори само показује степен очајања у којем се налази одлазећи режим.

Мандић је написао на “Твитеру” да Влада Душка Марковића није могла отићи у прошлост, а да се претходно још једном не обрука.

Он је додао и да је амбасадор Божовић изрекао само историјску истину којом се поноси српски народ у Црној Гори, што треба да му служи на част, а да овакав однос одлазећег режима није само однос према Србији него првенствено према српском народу у Црној Гори.

“Управо су наши преци организовали Велику скупштину српског народа 1918. године и ујединили Црну Гору и Србију. То њима служи на част, а нама на понос”, навео је Мандића.

На одлуку Министарства спољних послова Црне Горе да амбасадора Србије Божовића прогласи персоном нон грата и реаговао је и функционер ДФ-а Милан Кнежевић који је на “Твитеру” написао да је ово посљедњи трзај антисрпске политике одлазећег режима.

Из црногорског МИП-а су саопштили да је Божовић послије “дужег и континуираног мијешања у унутрашње ствари Црне Горе, понашања и изјава неспојивих са уобичајеним и прихватљивим стандардима обављања дипломатске функције, након више усмених и писаних упозорења на неприхватљивост оваквог понашања, јуче назвао Подгоричку скупштину 1918. ослобођењем и слободном вољом црногорског народа”.

Кнежевић је истакао да је Божовић само саопштио истину.

Одлука Министарства вањских послова и одлазећег министра Срђана Дармановића да Божовића прогласи персоном нон грата и затражи да напусти Црну Гору последњи је у низу антисрпских и антицивилизацијских ставова одлазећег режима, сматрају и у Социјалистичкој народној партији /СНП/.

Из СНП-а су навели да је то још један покушај одлазеће власти да завади народ Црне Горе и Србије, изражавајући наводну забринутост за суверенитет Црне Горе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана