Mandić: Božović rekao samo ono čime se ponose Srbi u Crnoj Gori

Srna
Mandić: Božović rekao samo ono čime se ponose Srbi u Crnoj Gori

PODGORICA - Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić naveo je da proglašavanje ambasadora Srbije Vladimira Božovića za nepoželjnu osobu u Crnoj Gori samo pokazuje stepen očajanja u kojem se nalazi odlazeći režim.

Mandić je napisao na “Tviteru” da Vlada Duška Markovića nije mogla otići u prošlost, a da se prethodno još jednom ne obruka.

On je dodao i da je ambasador Božović izrekao samo istorijsku istinu kojom se ponosi srpski narod u Crnoj Gori, što treba da mu služi na čast, a da ovakav odnos odlazećeg režima nije samo odnos prema Srbiji nego prvenstveno prema srpskom narodu u Crnoj Gori.

“Upravo su naši preci organizovali Veliku skupštinu srpskog naroda 1918. godine i ujedinili Crnu Goru i Srbiju. To njima služi na čast, a nama na ponos”, naveo je Mandića.

Na odluku Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore da ambasadora Srbije Božovića proglasi personom non grata i reagovao je i funkcioner DF-a Milan Knežević koji je na “Tviteru” napisao da je ovo posljednji trzaj antisrpske politike odlazećeg režima.

Iz crnogorskog MIP-a su saopštili da je Božović poslije “dužeg i kontinuiranog miješanja u unutrašnje stvari Crne Gore, ponašanja i izjava nespojivih sa uobičajenim i prihvatljivim standardima obavljanja diplomatske funkcije, nakon više usmenih i pisanih upozorenja na neprihvatljivost ovakvog ponašanja, juče nazvao Podgoričku skupštinu 1918. oslobođenjem i slobodnom voljom crnogorskog naroda”.

Knežević je istakao da je Božović samo saopštio istinu.

Odluka Ministarstva vanjskih poslova i odlazećeg ministra Srđana Darmanovića da Božovića proglasi personom non grata i zatraži da napusti Crnu Goru poslednji je u nizu antisrpskih i anticivilizacijskih stavova odlazećeg režima, smatraju i u Socijalističkoj narodnoj partiji /SNP/.

Iz SNP-a su naveli da je to još jedan pokušaj odlazeće vlasti da zavadi narod Crne Gore i Srbije, izražavajući navodnu zabrinutost za suverenitet Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana