Љубић: На ХРТ-у гостовао инструмент великобошњачке политике

Срна
Foto: Aгенције

ЗАГРЕБ - Предсједник Главног вијећа ХНС-а БиХ Божо Љубић рекао је да је члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић инструмент великобошњачке политике и да је његово гостовање на Хрватској радио-телевизији /ХРТ/ изазвало "осјећај констернације, гађење и разочарења".

Љубић је критиковао ХРТ због Комшићевог гостовања, јер то, како каже, "вријеђа хрватски народ који је дао небројене жртве да би се та телевизија могла назвати - хрватском". "Комшић је потпуно ирелевантан осим као инструмент великобошњачке политике", рекао је Љубић за портал "Директно".

Љубић наводи да многи нису вјеровали да ће се Комшић појавити на ХРТ-у.

"Када се појавила вијест да би могао бити гост на ХРТ, то је у кругу обичних људи с којима комуницирам било примљено с невјерицом", напомиње Љубић.

Према његовим ријечима, сви који се питају откуда Комшић на ХРТ-у у часу када се газе хрватска национална права у БиХ - треба да се обрате руководству хрватског јавног сервиса. Љубић подјећа да је Комшић најављивао да ће рушити Пељешки мост и да је задовољан што Изборни закон БиХ није промијењен.

"Комшићев савјетник је прије неколико година пријетио да ће послати вехабије на Јадран у току туристичке сезоне", наводи Љубић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана