Ljubić: Na HRT-u gostovao instrument velikobošnjačke politike

Srna
Foto: Agencije

ZAGREB - Predsjednik Glavnog vijeća HNS-a BiH Božo Ljubić rekao je da je član Predsjedništva BiH Željko Komšić instrument velikobošnjačke politike i da je njegovo gostovanje na Hrvatskoj radio-televiziji /HRT/ izazvalo "osjećaj konsternacije, gađenje i razočarenja".

Ljubić je kritikovao HRT zbog Komšićevog gostovanja, jer to, kako kaže, "vrijeđa hrvatski narod koji je dao nebrojene žrtve da bi se ta televizija mogla nazvati - hrvatskom". "Komšić je potpuno irelevantan osim kao instrument velikobošnjačke politike", rekao je Ljubić za portal "Direktno".

Ljubić navodi da mnogi nisu vjerovali da će se Komšić pojaviti na HRT-u.

"Kada se pojavila vijest da bi mogao biti gost na HRT, to je u krugu običnih ljudi s kojima komuniciram bilo primljeno s nevjericom", napominje Ljubić.

Prema njegovim riječima, svi koji se pitaju otkuda Komšić na HRT-u u času kada se gaze hrvatska nacionalna prava u BiH - treba da se obrate rukovodstvu hrvatskog javnog servisa. Ljubić podjeća da je Komšić najavljivao da će rušiti Pelješki most i da je zadovoljan što Izborni zakon BiH nije promijenjen.

"Komšićev savjetnik je prije nekoliko godina prijetio da će poslati vehabije na Jadran u toku turističke sezone", navodi Ljubić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana