Линта: Загреб наставља хапшења на основу лажних доказа и свједока

Срна
Линта: Загреб наставља хапшења на основу лажних доказа и свједока

БЕОГРАД - Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта изјавио је да Хрватска наставља дугогодишњу политику хапшења припадника бивше ЈНА и Војске и полиције Републике Српске Крајине /РСК/ на основу лажних доказа и свједока.

"Циљ хрватске политике јесте да доношењем хиљада лажних пресуда оправда потпуну лаж и измишљотину да су ЈНА и крајишки Срби били агресори и злочиначка страна, а Хрвати жртве и ослободиоци", навео је Линта у писаној изјави, поводом хапшења бившег припадника Војске РСК Саве Грновића у Њемачкој, по међународној потјерници Бироа Интерпола у Загребу.

Он је истакао да права истина јесте да су крајишки Срби водили праведан, одбрамбени и ослободилачки рат против усташког режима Фрање Туђмана чији је циљ био стварање етнички чисте хрватске државе без или са што мање Срба.

Линта је позвао Министарство правде Србије да упути протест Хрватској због хапшења Саве Грновића и захтијева његово пуштање на слободу.

Он је закључио да Србија треба да тражи од Хрватске да престане са малтретирањем и понижавањем бивших припадника ЈНА и Војске и полиције Републике Српске Крајине.

Документационо-информациони центар "Веритас" саопштио је у четвртак, 4. марта, да је на франкфуртском аеродрому ухапшен Саво Грновић на основу међународне потернице коју је расписао биро Интерпола Загреб.

Потјерница је расписана због наводно почињеног ратног злочина на подручју Баније у рату деведесетих година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана