Linta: Zagreb nastavlja hapšenja na osnovu lažnih dokaza i svjedoka

Srna
Linta: Zagreb nastavlja hapšenja na osnovu lažnih dokaza i svjedoka

BEOGRAD - Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta izjavio je da Hrvatska nastavlja dugogodišnju politiku hapšenja pripadnika bivše JNA i Vojske i policije Republike Srpske Krajine /RSK/ na osnovu lažnih dokaza i svjedoka.

"Cilj hrvatske politike jeste da donošenjem hiljada lažnih presuda opravda potpunu laž i izmišljotinu da su JNA i krajiški Srbi bili agresori i zločinačka strana, a Hrvati žrtve i oslobodioci", naveo je Linta u pisanoj izjavi, povodom hapšenja bivšeg pripadnika Vojske RSK Save Grnovića u Njemačkoj, po međunarodnoj potjernici Biroa Interpola u Zagrebu.

On je istakao da prava istina jeste da su krajiški Srbi vodili pravedan, odbrambeni i oslobodilački rat protiv ustaškog režima Franje Tuđmana čiji je cilj bio stvaranje etnički čiste hrvatske države bez ili sa što manje Srba.

Linta je pozvao Ministarstvo pravde Srbije da uputi protest Hrvatskoj zbog hapšenja Save Grnovića i zahtijeva njegovo puštanje na slobodu.

On je zaključio da Srbija treba da traži od Hrvatske da prestane sa maltretiranjem i ponižavanjem bivših pripadnika JNA i Vojske i policije Republike Srpske Krajine.

Dokumentaciono-informacioni centar "Veritas" saopštio je u četvrtak, 4. marta, da je na frankfurtskom aerodromu uhapšen Savo Grnović na osnovu međunarodne poternice koju je raspisao biro Interpola Zagreb.

Potjernica je raspisana zbog navodno počinjenog ratnog zločina na području Banije u ratu devedesetih godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana