Крк ће наплаћивати туширање на плажи, мотив није зарада

Танјуг
Foto: Илустрација

ЗАГРЕБ- Комуналној крчкој компанији "Vecla" омогућено је увођење система наплате тушева на јавним плажама, јавља Нови лист.

Одборници Градског већа Града Крка су на овонедјељном засједању разматрали приједлог Одлуке о давању сагласности на Опште услове пружања услуге коришћења јавних тушева на градским плажама.

Том одлуком компанији "Vecla" омогућено је увођење система наплате тушева на јавним плажама, и то по цијени од 20 центи за полуминутно коришћење тушева, преноси Индекс.хр.

Како је одборницима рекао директор "Вецле" Данко Милохнић системима наплате овог љета биће обухваћено шест тушева на градским купалиштима.

Као једини и искључиви разлог враћања наплате он је навео стреловит скок у потрошњи воде, до којег је посљедњих година дошло након што су због немогућности фискализовања њихових дотадашњих "жетоњера" до тад постављени уређаји за наплату морали да буду стављени ван функције.

Тушеви ће сад бити опремљени уређајима којима се свако њихово коришћење евидентира код надлежних институција, а наплата нема финансијских, односно профитних мотива већ искључиво жељу да се смањи непотребно и неконтролисано трошење воде, а тиме и угрожавање животне средине, рекао је Милохнић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана