Krk će naplaćivati tuširanje na plaži, motiv nije zarada

Tanjug
Foto: Ilustracija

ZAGREB- Komunalnoj krčkoj kompaniji "Vecla" omogućeno je uvođenje sistema naplate tuševa na javnim plažama, javlja Novi list.

Odbornici Gradskog veća Grada Krka su na ovonedjeljnom zasjedanju razmatrali prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Opšte uslove pružanja usluge korišćenja javnih tuševa na gradskim plažama.

Tom odlukom kompaniji "Vecla" omogućeno je uvođenje sistema naplate tuševa na javnim plažama, i to po cijeni od 20 centi za poluminutno korišćenje tuševa, prenosi Indeks.hr.

Kako je odbornicima rekao direktor "Vecle" Danko Milohnić sistemima naplate ovog ljeta biće obuhvaćeno šest tuševa na gradskim kupalištima.

Kao jedini i isključivi razlog vraćanja naplate on je naveo strelovit skok u potrošnji vode, do kojeg je posljednjih godina došlo nakon što su zbog nemogućnosti fiskalizovanja njihovih dotadašnjih "žetonjera" do tad postavljeni uređaji za naplatu morali da budu stavljeni van funkcije.

Tuševi će sad biti opremljeni uređajima kojima se svako njihovo korišćenje evidentira kod nadležnih institucija, a naplata nema finansijskih, odnosno profitnih motiva već isključivo želju da se smanji nepotrebno i nekontrolisano trošenje vode, a time i ugrožavanje životne sredine, rekao je Milohnić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana