Кривокапић: У војсци неће бити мјеста за политички активизам

Срна
Кривокапић: У војсци неће бити мјеста за политички активизам

ПОДГОРИЦА - Црногорски премијер Здравко Кривокапић поручио је да у Војсци Црне Горе неће бити мјеста за политику и политички активизам, нити смије бити произвољности и непрофесионалности.

Кривокапић је данас са потпредсједником Владе Црне Горе Дританом Абазовићем и министром одбране Оливером Ињац посјетио касарну “Милован Шарановић” у Даниловграду, за коју је рекао да је једна од најопремљенијих и да, иако невелика по својој формацији, има велику традицију и одговорност пред будућим изазовима, саопштено је из црногорске Владе.

Он је указао да је Војска дио система, који је задужен да штити све грађане и њена професионализација је приоритетни услов како би наставила да обавља своје намјенске задатке на најефикаснији начин.

Кривокапића је оцијенио да реформе, које је Ињчева најавила, обећавају безбједност и подстицај у раду и оспособљавању свим грађанима Црне Горе.

“Имамо прилику да, здружени добрим намјерама и циљевима, углед Војске Црне Горе, Министарства одбране и државе Црне Горе опет засија у пуном сјају. Војска јесте и треба да буде огледало једног друштва”, нагласио је Кривокапић.

Премијер је похвалио сарадњу коју Црна Гора има са НАТО-ом. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана