Krivokapić: U vojsci neće biti mjesta za politički aktivizam

Srna
Krivokapić: U vojsci neće biti mjesta za politički aktivizam

PODGORICA - Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić poručio je da u Vojsci Crne Gore neće biti mjesta za politiku i politički aktivizam, niti smije biti proizvoljnosti i neprofesionalnosti.

Krivokapić je danas sa potpredsjednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem i ministrom odbrane Oliverom Injac posjetio kasarnu “Milovan Šaranović” u Danilovgradu, za koju je rekao da je jedna od najopremljenijih i da, iako nevelika po svojoj formaciji, ima veliku tradiciju i odgovornost pred budućim izazovima, saopšteno je iz crnogorske Vlade.

On je ukazao da je Vojska dio sistema, koji je zadužen da štiti sve građane i njena profesionalizacija je prioritetni uslov kako bi nastavila da obavlja svoje namjenske zadatke na najefikasniji način.

Krivokapića je ocijenio da reforme, koje je Injčeva najavila, obećavaju bezbjednost i podsticaj u radu i osposobljavanju svim građanima Crne Gore.

“Imamo priliku da, združeni dobrim namjerama i ciljevima, ugled Vojske Crne Gore, Ministarstva odbrane i države Crne Gore opet zasija u punom sjaju. Vojska jeste i treba da bude ogledalo jednog društva”, naglasio je Krivokapić.

Premijer je pohvalio saradnju koju Crna Gora ima sa NATO-om. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana