Кривокапић: Те године и та прољећа су прошла

Тањуг
Кривокапић: Те године и та прољећа су прошла

ПОДГОРИЦА - Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић изјавио је да савјетник црногорског предсједника и бивши директор управе полиције Веселин Вељовић предводи Патриотско-комитски покрет, који је, како је рекао, “свој штаб из полиције преселио у штаб паралелног органа”.

Кривокапић сматра да се садашња опозиција још не мири да тим да је изгубила власт.

Премијер поручује и да државу нико није побиједио, али и да је обавеза свих да позову своје присталице да престану са окупљањима.

“Врата слободе и демократије у Црној Гори су одшкринута, али то није разлог да ових дана присуствујемо окупљањима која на одређени начин крше ту слободу, заустављајући слободу неких других, који би само да се слободно крећу. Демократија подразумијева и протесте, али ти протести морају бити у духу демократије, а то значи, без порука мржње, шовинизма и искључивости”, навео је Кривокапић у саопштењу које је пренио портал “ЦдМ”.

Он је додао да “Црна Гора посљедњих дана слуша поруке које никада до сада у Црној Гори нису биле присутне, “а то су поруке подјела на дошљаке и домороце, старосједиоце и избјеглице”.

“Исто тако, слушамо пријетње посланика, 'пуштањем звијери из кавеза', многе поруке мржње, чак и насиља, и на крају ти исти, који подстрекују на насиље, очекују да се у Црној Гори деси, како нам намећу, 'црногорско прољеће', алудирајући вјероватно на Арапско прољеће. Те године и та прољећа су прошла”, додао је премијер.

Он додаје да “нико не треба да брани Црну Гору од Црногораца”.

“Посебну пажњу бих усмјерио на претходну власт, а садашњу опозицију која има одговорност, јер се они још не мире са тим да су изгубили власт. Немојте да вас брине то што они који су све остварили у безакоњу и руковођени својим интересима желе да Црне Горе доведу у неко ново стање у ком се они најбоље сналазе, а то је стање хаоса и нереда”, рекао је Кривокапић.

Премијер Црне Горе наглашава да тим активностима руководи Вељовић, “који је свој штаб из полиције преселио у штаб паралелног органа, који руководи Комитско патриотским покретом”.

“Знамо да ово све финансира организовани криминал у дослуху са политичарима, јер они на тај начин чувају своје интересе. Зашто је то тако, зато што се корупција своди на нулу, а криминал на најмању могућу мјеру. Државу још нико није побиједио, неће ни данас, ни убудуће”, изјавио је, између осталог, Кривокапић.

Група грађана који траже неопозиву оставку Кривокапића окупила се и у недјељу у више црногорских градова, протестујући у аутомобилским колонама.

Група грађана под називом “Црногорско прољеће” поручује да не припадају политичким партијама и интересним групацијама око њих, јавља “ЦдМ”, али и додаје да учесници скупа носе црногорске, комитске и НАТО заставе, као и крсташ барјак, “а из аутомобила пуштају патриотске пјесме”.

Група грађана који подржавају десничарски и националистички Патриотско-комитски покрет већ данима по неколико сати дневно блокира пут Никшић-Подгорица у мјесту Богетићи због најаве Владе да ће усвојити Приједлог измјена Закона о стицању држављанства.

Током протеста и блокаде пута Никшић-Подгорица у мјесту Богетићи у четвртак догодио се инцидент, када је дио демонстраната покушао да спријечи службени аутомобил Владе, у којем је била кћерка премијера Здравка Кривокапића, да настави пут према Подгорици.

Грађани који протестују траже да се процесуира возач службеног аутомобила који је учествовао у инциденту, да се због тога премијер Кривокапић јавно извини, као и да Влада повуче Приједлог измјена Закона о стицању држављанства, преноси “РТЦГ”.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана