Кривокапић: Расвијетлити убиство Јовановића и нападе на новинаре

Срна
Foto: Архива

ПОДГОРИЦА- Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић изјавио је да нерасвијетљено убиство главног и одговорног уредника "Дана" Душка Јовановића представља велику мрљу за цијело друштво и да ће Влада инсистирати да се расвијетле сви случајеви напада на новинаре.

Кривокапић је за "Дан" поводом Дана новинара Црне Горе, који се обиљежава 23. јануара, изјавио да се у Црној Гори до сада није могло говорити о слободи медија због свих напада на новинаре који су професионално обављали свој посао.

"Слобода медија један је од приоритета Владе, која ће радити на побољшању амбијента у којем новинари у Црној Гори дјелују. Зато је овај датум важан да се подсјетимо колико су слободни медији важни за нас као грађане ове државе", истакао је Кривокапић.

Он је навео да се не могу заборавити ни друга недјела против новинара, међу којима је и напад на Оливеру Лакић.

Министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић оцијенио је да постоји утемељена забринутост у погледу слободе изражавања и медијског амбијента у којем су забиљежени одређени помаци у истрагама случајева напада на имовину медија, док остају нерасвијетљени најтежи напади на новинаре, прије свега убиство Јовановића.

Секуловић је за "Дан" рекао да су слобода говора и независност медија један од главних показатеља демократског друштва и државе која почива на владавини права.

Он је рекао да систем мора гарантовати безбједност новинара и ефикасно реаговати на све нападе на њихов интегритет.

Главни и одговорни уредник "Дана" Душко Јовановић убијен је 27. маја 2004. испред редакције овог листа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана