Кривокапић објавио снимке инцидента из службеног аутомобила, Ђукановићу поручио да га неће зауставити

Танјуг
Кривокапић објавио снимке инцидента из службеног аутомобила, Ђукановићу поручио да га неће зауставити

ПОДГОРИЦА - Црногорски премијер Здравко Кривокапић објавио је на „Твитеру“ видео снимке из службеног возила, који је учествовао у инциденту на Богетићима и поручио црногорском предсједнику Милу Ђукановићу да га неће зауставити "ни по цијену живота".

-Да ли сте и на ово мислили, Ђукановићу, када сте јуче казали да ћете се борити за Црну Гору свим средствима? Нећете зауставити ни Црну Гору, ни мене, ни по цијену живота. Мир, ред и закон! - навео је Кривокапић.

На снимцима се види како су грађани, који су кренули на протест испред Владе у Подгорици, опколили возило и покушавају да га зауставе, а чује се како особа из аутомобила понавља да се ради о службеном возилу полиције.

Кривокапић је претходно потврдио да је у владином службеном аутоммобилу, који је заустављен на излазу из Никшића, била његова кћерка, која је штићена личност.

Он је рекао да као "отац никад неће заборавити њене сузе и страх и поручио да неће дозволити дивљаштво и безакоње".

Црногорска полиција саопштила је синоћ да ће све чињенице и околности у вези с догађајем у Никшићу, посебно околности угрожавања безбједности штићених личности и полицијског службеника, бити утврђене полицијским и тужилачким активностима.

У саопштењу Управа полиције Црне Горе, поводом тврдњи да је полицијски службеник "газио грађане који су протестовали", наводи да је он вршио посао непосредног обезбјеђивања штићених личности, чланова уже породице премијера Здравка Кривокапића, у складу са важећим прописима и објашава да је, крећући се путним правцем Подгорица - Никшић, службеним моторним возилом, у месту Богетићи, наишао на групу лица која су блокирала путни правац и кретање према Никшићу.

- У немогућности да настави кретање ка Никшићу, а цијенећи тренутну ситуацију на блокираном делу пута полицијски службеник који је управљао службеним возилом је уз помоћ никшићке полиције покушао да се врати у Подгорицу - наводи се у саопштењу.

Како се додаје, возио у којем су се налазиле штићене личности, као што се може видјети на објављеном снимку, окружила је група људи која је покушавала да онемогући несметан повратак у Подгорицу, чиме је била угрожена безбједност како штићених личности, тако и полицијског службеника.

- Имајући у виду наведено, полицијски службеник је покушао да се службеним возилом што прије удаљи са ове локације. Лица која су блокирала магистрални пут окружила су возило и на разне начине активним радњама покушали спријечити кретање службеног возила приликом удаљавања са поменуте локације - наводи полиција.

Како додаје, Одјељење за унутрашњу контролу полиције у Министарству унутрашњих послова ће у дијелу своје надлежности утврдити околности поступања полицијских службеника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана