Krivokapić objavio snimke incidenta iz službenog automobila, Đukanoviću poručio da ga neće zaustaviti

Tanjug
Krivokapić objavio snimke incidenta iz službenog automobila, Đukanoviću poručio da ga neće zaustaviti

PODGORICA - Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić objavio je na „Tviteru“ video snimke iz službenog vozila, koji je učestvovao u incidentu na Bogetićima i poručio crnogorskom predsjedniku Milu Đukanoviću da ga neće zaustaviti "ni po cijenu života".

-Da li ste i na ovo mislili, Đukanoviću, kada ste juče kazali da ćete se boriti za Crnu Goru svim sredstvima? Nećete zaustaviti ni Crnu Goru, ni mene, ni po cijenu života. Mir, red i zakon! - naveo je Krivokapić.

Na snimcima se vidi kako su građani, koji su krenuli na protest ispred Vlade u Podgorici, opkolili vozilo i pokušavaju da ga zaustave, a čuje se kako osoba iz automobila ponavlja da se radi o službenom vozilu policije.

Krivokapić je prethodno potvrdio da je u vladinom službenom autommobilu, koji je zaustavljen na izlazu iz Nikšića, bila njegova kćerka, koja je štićena ličnost.

On je rekao da kao "otac nikad neće zaboraviti njene suze i strah i poručio da neće dozvoliti divljaštvo i bezakonje".

Crnogorska policija saopštila je sinoć da će sve činjenice i okolnosti u vezi s događajem u Nikšiću, posebno okolnosti ugrožavanja bezbjednosti štićenih ličnosti i policijskog službenika, biti utvrđene policijskim i tužilačkim aktivnostima.

U saopštenju Uprava policije Crne Gore, povodom tvrdnji da je policijski službenik "gazio građane koji su protestovali", navodi da je on vršio posao neposrednog obezbjeđivanja štićenih ličnosti, članova uže porodice premijera Zdravka Krivokapića, u skladu sa važećim propisima i objašava da je, krećući se putnim pravcem Podgorica - Nikšić, službenim motornim vozilom, u mestu Bogetići, naišao na grupu lica koja su blokirala putni pravac i kretanje prema Nikšiću.

- U nemogućnosti da nastavi kretanje ka Nikšiću, a cijeneći trenutnu situaciju na blokiranom delu puta policijski službenik koji je upravljao službenim vozilom je uz pomoć nikšićke policije pokušao da se vrati u Podgoricu - navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, vozio u kojem su se nalazile štićene ličnosti, kao što se može vidjeti na objavljenom snimku, okružila je grupa ljudi koja je pokušavala da onemogući nesmetan povratak u Podgoricu, čime je bila ugrožena bezbjednost kako štićenih ličnosti, tako i policijskog službenika.

- Imajući u vidu navedeno, policijski službenik je pokušao da se službenim vozilom što prije udalji sa ove lokacije. Lica koja su blokirala magistralni put okružila su vozilo i na razne načine aktivnim radnjama pokušali spriječiti kretanje službenog vozila prilikom udaljavanja sa pomenute lokacije - navodi policija.

Kako dodaje, Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova će u dijelu svoje nadležnosti utvrditi okolnosti postupanja policijskih službenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana