Кривокапић: Није црква у темељу актуелне владе

Срна
Foto: ГС

БУДВА - Црногорски премијер Здравко Кривокапић изјавио је на Форуму 2БС (Ту би сикјур) у Будви да није тачно да је Српска православна црква у темељу актуелне Владе и истакао да за 10 мјесеци рада његовог кабинета неко намјерно поставља питања о Цркви.

"Ми смо се бавили насљеђем, а то је везано за један врло некоректан закон, којим се није хтјело ништа, осим да се угрози имовина Српске православне цркве", рекао је Кривокапић. Коментаришући анализу о руском утицају у Црној Гори, Кривокапић је рекао да оно са чим је упознат није тако забрињавајуће као што неко представља кроз медије, те додао да Подгорица никад није била ближа НАТО-у и ЕУ.

Он је поручио да страни утицаји нису настали за вријеме актуелне Владе, као и да су се дешавали нарочито интензивно од 2006. године. Премијер је рекао да је неко намјерно направио дуалност и продубљивао подјеле на овим просторима.

"Чујем да је демократија минимизирана, а она никад није била израженија", рекао је Кривокапић и додао да неко намјерно у Црној Гори намеће синдром нетоленрантности, некажњивости и неодговорности. Кривокапић је истакао да је по преузимању власти затекао слабу државу и институцијама, а ради на тома да изгради јаку Црну Гору, чије институције су окренуте са грађанима.

Црногорски предсједник на истом скупу је оцијенио да је актуелна Влада "нефункционална и да је треба смијенити". "Влада није могла бити функционална јер имате пјешадију српског свијета у парламенту", рекао је Ђукановић. Он је истакао да су једини излаз из оваквог стања ванредни парламентарни избори.

Ђукановић је рекао да је у региону посљедњих пола године промијењена кључна тема - некад су то биле европске интеграције, а сада је стабилност, која је угрожена у Црној Гори. Он је указао да тамо гдје није било довољно ЕУ и НАТО-а, своје мјесто су добиле треће земље.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана