Кривокапић: Мањинска влада је превара

Срна
Foto: гс

ПОДГОРИЦА - Црногорски премијер Здравко Кривокапић оцијенио је да је мањинска влада, коју предлаже дио парламентарних субјеката, превара, указујући да је рјешење да се прошири рад владе и повећа број министарства.

Кривокапић сматра да постоје два природна рјешења - унапређење рада Владе и, најпоштеније, ванредни парламентарни избори у мају заједно са локалним изборима.

Он каже да је политичка ситуација у Црној Гори турбулентна, што је резултат односа појединих политичких лидера који мисле да цијели свијет зависи од њих.

"Црна Гора се налази у неприлици искључиво због политичких лидера који не желе да сносе одговорност, а не дозвољавају да стручни појединци преузму одговорност", рекао је Кривокапић на конференцији за новинаре.

Кривокапић је поручио да маске морају да падну до краја и најавио да ће то бити урађено до 1. марта, те да ће Црна Гора "видјети ко је ко и какав је".

"Зашто се то дешава сада када је најинтензивнији заједнички рад Владе и Скупштине који се десио крајем децембра када је усвојен буџет и бројни пројекти. Јављају се сада одређене групације које су увијек промовисале себе, а најмање ову владу", рекао је Кривокапић.

Он је навео да га интензивно зову чланови СНП-а и тврде да најмање два њихова посланика неће подржати ову превару, оцјењујући да је то потпуно природно.

"То је партија чијег се оснивача сјећам, који је јасно профилисао однос према ДПС-у, а данас неко његову муку и борбу преводи у неке политичке поене. Мислим да то чланство СНП-а неће дозволити. Приједлог за излазак из ситуације сам давно дао, али није реализован због опструкције истих који сада желе неком мањинском владом да преобразе Црну Гору", поручио је Кривокапић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана