Krivokapić: Manjinska vlada je prevara

Srna
Foto: gs

PODGORICA - Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić ocijenio je da je manjinska vlada, koju predlaže dio parlamentarnih subjekata, prevara, ukazujući da je rješenje da se proširi rad vlade i poveća broj ministarstva.

Krivokapić smatra da postoje dva prirodna rješenja - unapređenje rada Vlade i, najpoštenije, vanredni parlamentarni izbori u maju zajedno sa lokalnim izborima.

On kaže da je politička situacija u Crnoj Gori turbulentna, što je rezultat odnosa pojedinih političkih lidera koji misle da cijeli svijet zavisi od njih.

"Crna Gora se nalazi u neprilici isključivo zbog političkih lidera koji ne žele da snose odgovornost, a ne dozvoljavaju da stručni pojedinci preuzmu odgovornost", rekao je Krivokapić na konferenciji za novinare.

Krivokapić je poručio da maske moraju da padnu do kraja i najavio da će to biti urađeno do 1. marta, te da će Crna Gora "vidjeti ko je ko i kakav je".

"Zašto se to dešava sada kada je najintenzivniji zajednički rad Vlade i Skupštine koji se desio krajem decembra kada je usvojen budžet i brojni projekti. Javljaju se sada određene grupacije koje su uvijek promovisale sebe, a najmanje ovu vladu", rekao je Krivokapić.

On je naveo da ga intenzivno zovu članovi SNP-a i tvrde da najmanje dva njihova poslanika neće podržati ovu prevaru, ocjenjujući da je to potpuno prirodno.

"To je partija čijeg se osnivača sjećam, koji je jasno profilisao odnos prema DPS-u, a danas neko njegovu muku i borbu prevodi u neke političke poene. Mislim da to članstvo SNP-a neće dozvoliti. Prijedlog za izlazak iz situacije sam davno dao, ali nije realizovan zbog opstrukcije istih koji sada žele nekom manjinskom vladom da preobraze Crnu Goru", poručio je Krivokapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana